Ιαματικές πηγές

Φεύγοντας από την πόλη της Μύρινας, προς βόρεια και ανατολικά του νησιού, ακολούθησε στον κεντρικό δρόμο την ταμπέλα, που θα σε οδηγήσει στα Θέρμα. Αν οδηγήσεις όλο ευθεία, θα βρεθείς σε μια περιοχή κατάφυτη από πλατάνια και λεύκες.

Στα Θέρμα, υπάρχουν ιαματικές πηγές, που αξιοποιούνται απ’ την αρχαιότητα. Ο Χασάν Πασάς Τζεζάερλης το 1770 έχτισε ένα χαμάμ για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, η διατηρημένη μορφή του οποίου ακόμη υπάρχει και λειτουργεί. Τα classic Therma Spa είναι ένα οργανωμένο συγκρότημα λουτρών και άλλων θεραπειών, που λειτουργεί καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και προσφέρει μια εναλλακτική μορφή αναψυχής σε όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών υδάτων του Ηφαίστου, μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Ο χώρος ανήκει στον Δήμο Λήμνου και συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα Μύρινας σε συνιδιοκτησία με την Τοπική Κοινότητα Κορνού. Ο χώρος εκμισθώνεται απο τον κ. Χ. Χαλαμανδάρη. Μερικές απ’ τις προτάσεις του δραστήριου ενοικιαστή τους είναι:

Λουτροθεραπεία: Το νερό των Θέρμων πίνεται, θεραπεύει τις δερματικές παθήσεις και τα ρευματικά, είναι χαμηλό σε άλατα και η θερμοκρασία του κυμαίνεται στους 44ο C. Η θερμοκρασία αυτή είναι βασικό στοιχείο της θεραπείας μιας και επιδρά στο σώμα με πολλαπλούς τρόπους.

Πηλοθεραπεία: Βασίζεται στη χρήση ώριμου πηλού που εφαρμόζεται με εμβάπτιση ή επάλειψη. Το «αγιόχωμα» των Θέρμων ωφελεί το δέρμα και βοηθά στην απορρόφηση πολύτιμων ιχνοστοιχείων που περιέχονται στον ιαματικό πηλό.

Μασάζ: Χαλαρώστε και θεραπευτείτε με τη βοήθεια ενός μασάζ απ’ τον πλούσιο κατάλογο των classic therma spa.

Αισθητική: Νιώστε και δείξτε την ομορφιά σας επιλέγοντας μια περιποίηση όπως σας αρμόζει. Αφήστε στους έμπειρους την εμφάνιση του προσώπου, των νυχιών και του δέρματός σας

Γαστρονομία: Τέλος μετά από μία απόλυτα χαλαρωτική εμπειρία απολαύστε ένα gourmet πιάτο στο εστιατόριο των Τherma Spa, με συνοδεία ζωντανής lounge μουσικής και συναρπαστικές γεύσεις με τοπικό χρώμα και άρωμα Λήμνου.